Hozzávalók:
2 édesburgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv vörösbab
1 konzerv kukorica
140 gr sűrített paradicsom
tengeri só
bazsalikom
kakukkfű
őrölt babérlevél
római kömény
curry
pirospaprika
kókuszzsír
Elkészítés:
A vöröshagymát megpároljuk a kókuszzsíron, majd hozzáadjuk az édesburgonyát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a kukoricát és a babkonzervet, összefőzzük, és kész.
Hozzávalók:
2 édesburgonya
2 sárgarépa
1 konzerv csicseriborsó
250 ml kókusztejszín
1 tk curry
1 tk római kömény
Himalája só
Oliva olaj
Elkészítés:
Az Oliva olajon megpirítjuk a felkockázott édesburgonyát és a felkarikázott sárgarépát. Pár perc kevergetés után felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és fűszerezzük ízlés szerint. Ha megpuhult, hozzáadjuk az átmosott, leszűrt csicseriborsót, és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk és egészséges körettel tálaljuk.
Hozzávalók:
2 dl vöröslencse
2 dl víz
500 ml paradicsomlé
2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
tengeri só
1 tk barna cukor
kakukkfű
majoránna
bazsalikom
őrölt babérlevél
Elkészítés:
A felaprított hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, és a lencsét. Felöntjük a vízzel és a paradicsomlével, majd ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt lassú tűzön készre főzzük.
Hozzávalók:
2 édesburgonya
2 csicseriborsó konzerv
1 tojás
1 tk római kömény
1 tk curry por
1 tk fokhagymagranulátum
tengeri só
Elkészítés:
Az édesburgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a villával összenyomkodott csicseriborsót, a tojást és a fűszereket. Összedolgozzuk, majd kevés kókuszolajon, óvatosan megfordítva készre sütjük alacsony lángon.
Hozzávalók:
1 konzerv vörösbab
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
fél pritamin paprika
2 ek sárgaborsó liszt
1 ek mustár
3 ek víz
tengeri só
zsemlemorzsa
kókuszolaj
5 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 pohár növényi tejföl
kb 1 ek mustár
tengeri só
1 ek barna nádcukor
Elkészítés:
A babot villával összenyomjuk, majd összekeverjük az apróra vágott hagymával és paprikával. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kicsi golyókat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és kókuszolajon kisütjük.
A répaszószhoz, a felaprított hagymát megpirítjuk, majd rátesszük a felkarikázott sárgarépát és 1-2 perc után felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és fűszerezzük. Ha megpuhult a babérlevelet kiszedjük és összeturmixoljuk a mustárral, tejföllel és édesítővel.
Hozzávalók:
1 dl rizs
2 dl rizstej
1 tk vanília őrlemény
1 kk fahéj
1 tk barna nádcukor
1 ökölnyi gyümölcs
Elkészítés:
A rizst ízesítjük, majd megfőzzük lassú tűzön a tejben. Ha elkészült hozzákeverjük a gyümölcsöt.
Hozzávalók:
3-4 evőkanál zabpehely
dupla annyi növényi tej
1 tk nádcukor
fél mokkáskanál fahéj
1 ek mák
1 alma
Elkészítés:
A hozzávalókat az alma kivételével összefőzzük közepes lángon, majd ha kész, hozzáadunk egy reszelt almát.
Hozzávalók:
3-4 evőkanál zabpehely
dupla annyi növényi tej
1 BIO narancs
1 tk cukrozatlan holland kakaópor
1 tk barna nádcukor
1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A zabpelyehet a növényi tejjel, a kakaóporral, a cukorral és a fahéjjal feltesszük közepes lángon főzni. Ha besűrűsödött, belereszeljük a narancs héját. A narancs belsejét felkockázzuk és ráhalmozzuk a zabkása tetejére.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
2 érettebb banán
2 ek cukrozatlan holland kakaópor
Elkészítés:
Az avokádót és banánt villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport.
Hozzávalók:
2 karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl rizstejszín
1 ek sárgaborsóliszt
kókuszolaj
tengeri só
vega mix
1 konzerv csicseriborsó
1 tk fokhagymagranulátum
1 tk római kömény
1 tk curry por
Elkésztés:
A felaprított hagymát megdinszteljük, majd rátesszük az apró kockákra vágott karalábét. Pár percet pároljuk, majd felöntjük vízzel, belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük és fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt és összeforraljuk.
A levesbetéthez a fokhagymagranulátumot, curryt és római köményt egy műanyag tálban összekeverjük, majd a csicseriborsót leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd beleforgatjuk. Kevés kókuszolajon megpirítjuk.
Hozzávalók:
2 dl vöröslencse
2 édesburgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom
fél étkezési paprika
2 fej fokhagyma
1 tk pirospaprika
őrölt kömény
tengeri só
vega mix
kókuszolaj
Elkészítés:
A felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot kevés olajon megpároljuk, ráhintjük a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott édesburgonyát, az átmosott lencsét. Felöntjük kb fél liter vízzel és fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony lángon összefőzzük.
Hozzávalók:
1 bögre kuszkusz
1 bögre víz
fél sárga kaliforniai paprika
fél cukkini
1 marék apróra vágott sütőtök
3 cékla
1 dl rizstejszín
kókuszolaj
tengeri só
Elkészítés:
A kuszkuszt forró vízzel leforrázzuk, teszünk hozzá egy kis sót és fedő alatt állni hagyjuk. Olajon megpároljuk az apróra vágott zöldségeket, ha megpuhult hozzáadjuk a kuszkuszt és jól elkeverjük.
A céklát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, majd a rizstejszínnel pürésítjük. A végén még ízesíthetjük egy kis sóval.
Hozzávalók:
50 dkg rizs
1 liter víz
3 nagyobb cukkini
4 gerezd fokhagyma
1 doboz rizstejszín
tengeri só
kókuszolaj
Elkészítés:
A rizst megfőzzük, ízesítjük. A cukkinit vékonyan hosszában krumplipucolóval felvágjuk, majd kókuszolajon megpároljuk. Ízesítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd ha megpuhult a rizstejszínt.
Hozzávalók:
200 gr kölestészta
125gr baby spenót
1 növényi tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 ek sörélesztő
Oliva olaj
tengeri só
2 marék rukkola
1 avokádó
balzsamecet
Elkészítés:
A kölestésztát kifőzzük. A spenótot Oliva olajon megpároljuk, majd rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a sörélesztőt, sózzuk és felöntjük a tejszínnel. Ha kész, beleöntjük a tésztát. Rukkola salátával tálaljuk, amihez hozzáadjuk a felkockázott avokádót és a balzsamecetet.
Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1 paradicsom
fél sárga pritaminpaprika
1 konzerv csicseriborsó
kókuszolaj
tengeri só
pirospaprika
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, felvágjuk, fűszerezzük, majd az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a paradicsomkonzervet és összefőzzük. Rizzsel és friss salátával tálaljuk.
Hozzávalók:
1 avokádó
1 kis konzerv csicseriborsó
1 paradicsom
1 csomag újhagyma
1 fokhagyma
tengeri só
Elkészítés:
A hozzávalókat a hagyma kivételével összeöntjük és botmixerrel eldolgozzuk. Megkenjük a pirítóst és rákarikázzuk az újhagymát.
Hozzávalók:
250 gr Shan’shi rizstészta
120 gr Shan’shi Thai vörös curry mártás kókusztejjel
330 gr Shan’shi bambuszrügy
250 gr fehér csiperkegomba
1 fej brokkoli
2 fej lilahagyma
fél kaliforniai paprika
1 ek kókuszolaj
Elkészítés:
A lilahagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük és a kókuszolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a többi előkészített zöldséget, majd fedő nélkül sütjük tovább egy 5 percig, utána kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült hozzáadjuk a bambuszrügyet, felöntjük a szósszal és kókusztejjel, fedő alatt összefőzzük, majd hozzákeverjük a kifőzött rizstésztát és pár perc után elzárjuk.
Hozzávalók:
1 csomag Exotic rizs
1 doboz csicseriborsó
1 doboz vörösbab
1 doboz hámozott kockázott paradicsom paradicsomlépben
1 doboz paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
pici édesítő
majoránna
kakukkfű
őrölt babérlevél
kókuszolaj
tengeri só
Elkészítés:
A rizst elkészítjük a csomagoláson jelzett módon.
A hagymákat felaprítjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Utána jöhet hozzá a bab, a csicseriborsó, felöntjük a paradicsomokkal és ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt, közepes lángon, többször megkevergetve pár perc alatt összefőzzük.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
500 gr sárgarépa
2 dl rizstejszín
kb 1-1,2 l víz
tengeri só
bio vegeta
gyömbér
curry por
kókuszolaj
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, majd, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Tovább pároljuk pár percig, majd felöntjük vízzel. Fűszerezzük, majd fedő alatt megfőzzük közepes lángon. Ha megpuhult, beleöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk.
Hozzávalók:
4 db édesburgonya
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
2 db sárgarépa
7 dl víz
bio zöldségleves kocka
2 dl kókusztej
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és apró kockára vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát, és újhagymát megdinszteljük és rátesszük a burgonyát. Felöntjük 7 dl vízzel és beletesszük a zöldségleves kockát. Megfőzzük, összeturmixoljuk a kókusztejjel és egy kis chilivel.
Hozzávalók:
7-8 db eper
1 alma
pár szem mandula
2 ek zabkorpa
3 dl zabital
1 tk méz
fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk. Frissen fogyasztjuk.
Hozzávalók:
3 ek lágy zabpehely
1 db vilmoskörte
5 szem dió
2 dl zabtej
Elkészítés:
A zabpehelyre ráöntjük a tejet és a többi hozzávalót. Kb. 20 percet állni hagyjuk, hogy picit megszívja magát a zab.
Hozzávalók:
7-8 evőkanál kölespehely
2 dl növényi tej
gyümölcs
1 csapott tk negyedannyi ugyanannyi édesítő
1 csaptt kk fahéj
Elkészítés:
A kölespelyhet tálba tesszük, leöntjük a felmelegített tejjel, majd a fahéjjal és az édesítővel, összekeverjük. Egy 10 percet állni hagyjuk, majd a tetejére halmozzuk a gyümölcsöket és a kókuszt.
Hozzávalók:
2 marék bogyós gyümölcs (nekem most áfonya, eper, málna)
víz
fahéj
Elkészítés:
A gyümölcsöket összeturmixoljuk annyi vízzel amennyi ellepi őket és frissen fogyasztjuk.
Hozzávalók:
fél banán
fél avokádó
1 marék fagyasztott málna
2 dl növényi tej
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk.
Hozzávalók:
200 gr magozott datolya
1 banán
180 gr lágy zabpehely
75 gr szeletelt mandula
20 gr cukrozatlan holland kakaópor
1 kk őrölt fahéj
1 csipet tengeri só
1 dl langyos víz
kókuszreszelék
Elkészítés:
A datolyát, a banánnal és a langyos vízzel leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a mandulát, a kakaóport, a fahéjat, és a sót. Golyókat formázunk belőle és a felét átforgatjuk kókuszreszelékben és kész is.
Hozzávalók:
1 mangó
1 ananász
víz
Elkészítés:
A gyümölcsöket megpucoljuk, összekockázzuk, majd annyi vízzel, amennyi ellepi összeturmixoljuk.
Hozzávalók:
1 ek puffasztott köles
1 ek puffasztott amaránt
1 ek lágy zabpehely
1 ek utifűmaghéj
2 dl növényi tej
2 ek kókuszpehely
4 sárgabarack
Elkészítés:
A kölest az amarántot a zabpelyhet és az utifűmaghéjat beletesszük egy tálba, felöntjük a növényi tejjel, majd rátesszük a megtisztított, felaprított gyümölcsöt és a kókuszt.
Hozzávalók:
3 evőkanál chia mag
1,5 dl kókusztejszín
1 ek negyedannyi édesítő
1 marék fagyasztott málna
kókuszchips
Elkészítés:
A chia magot beáztatjuk a kókusztejszínbe, ízesítjük, majd állni hagyjuk pár órát. (akár egy éjszakát) Fogyasztás előtt szórunk rá gyümölcsöt és kókuszchipset.
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini (nekem most sárga volt)
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 karalábé
1 marék fagyasztott zöldborsó
2 dl rizstejszín
1 zacskó kölestészta
Olivaolaj
tengeri só
Elkészítés:
A cukkinit, a vöröshagymát, a sárgarépát és a karalábét apróra felkockázzuk, majd a zöldborsóval együtt Oliva olajon megpároljuk. Amikor megpuhul, hozzáadjuk a rizstejszínt, összefőzzük, majd a kifőtt kölestésztára tesszük.
Hozzávalók:
2 dl vörös lencse
2 paradicsom
1 kápia paprika
1 zöldpaprika
25 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
tengeri só
vega mix
Elkészítés:
A lencsét feltesszük főni dupla annyi vízzel, sózzuk, teszünk rá vega mixet. Ha megfőtt, hagyjuk hűlni.
A zöldségeket felaprítjuk. Kókuszzsíron elkezdjük pirítani először a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, cukkinit, és a fokhagymát is belenyomjuk. Megsózzuk, és összepároljuk. Ha kész, összekeverjük a lencsével és botmixerrel pürésítjük.